Pekarsko pecivo z različnimi nadevi, prigrizki in gotove jedi
Učinkoviti in priročni stroji Rheon CORNUCOPIA serije KN za proizvodnjo:
- atraktivnih slaščic in desertov
- pekovskih izdelkov
- prigrizkov
- gotovih jedi
Možno je oblikovati izdelke z masami od 10 g do 250 g, z nekaterimi modeli tudi do 300 g, vse od butičnih slaščic in desertov do pripravljenih, gotovih jedi.
Edinstvena zasnova strojev omogoča obdelavo številnih surovin, za proizvodnjo izdelkov v različnih vejah živilske proizvodnje, na primer v:
- pekarnah, slaščičarnah, konditorski industriji
- obratih za pripravo gotovih jedi, gastronomiji, cateringu
- proizvodnji slanih in sladkih prigrizkov
- mesno predelovalni industriji,…
S strojem serije Rheon KN 551, lahko proizvedemo:
- od 10 do 100 izdelkov v minuti oziroma
- do 400 kg izdelkov v eni uri
Osnovni izdelek stroja Rheon Encrusting Cornucopia je zaprta ali odprta kroglica oziroma svaljek, sestavljen iz dveh koncentričnih slojev. Zunanji sloj je testo, sladka ali pikantna masa oziroma zmes. Pri tem ima notranji sloj (nadev) lahko dokaj poljubno konsistenco. Ob izvedbi stroja z dodatnim dozatorjem, pa izdelek lahko polnimo z dvema različnima nadevoma.
Poleg kroglic, bombet, cmokov ter svaljkov, s pomočjo strojev Rheon Cornucopia KN, oblikujemo tudi izdelke v obliki ploščic, paličic, štručk, kekse različnih oblik in struktur, piškote, mini tortice, brownije, praline, pa tudi hamburgerje, pleskavice, mini pizze, hot-dog in še in še, odvisno od področja, kjer ustvarjamo.
Izbira surovin, ki jih lahko pri tem uporabimo, je izredno pestra.
Oblikujemo lahko:
- testo na osnovi, krompirja, riža, koruze, zdroba in drugih vrst moke
- kvašeno testo, krhko testo, testo, ki vsebuje majhne koščke čokolade, sadja,…
- mesne, ribje, in zelenjavne mešanice ter mase
- različne sladke mase na osnovi čokolade, marcipana, mlečnih izdelkov,…
Kot polnila uporabljamo:
- sadne nadeve različnih konsistenc, na primer marmelade, mleto sadje,…
- kremne nadeve na osnovi čokolade, mlečnih izdelkov, marcipana,…
- mesne, ribje, zelenjavne in mlečne mase različnih tekstur
Ob uporabi naprave za vstavljanje čvrstih polnil, v izdelke po želji vstavljamo:
- koščke sadja (na primer za slivove ali marelične cmoke ,..)
- kuhana jajca (na primer jajce po škotsko)
- hrenovke,….
Rheon Cmoki in še več
Rheon Slaščičarna
Rheon Keksi
Rheon Snack
Rheon Gotove jedi