Hladilniki in zamrzovalniki Lainox NEW CHILL
Lainox New CHILL – močan z bakterijami, nežen s hrano.
Hladilna tehnika New CHILL je zasnovana tako, da izpolni najrazličnejše potrebe za najrazličnejše uporabnike – od cateringa in restavracij pa do pekarn in slaščičarskih dejavnosti.
Lastnosti:
- 4-je načini: soft in hard BLAST CHILLING ter soft in hard SHOCK FREEZING (več spodaj)
- Bolj organizirana kuhinja – manj stresa ob gneči
- Optimizacija časa in stroškov – pripravljanje in kupovanje hrane v naprej
- Hitrejša postrežba gostov (tudi pri velikih količinah)
- Več časa za prezentacijo krožnikov
- Manj ostankov
- Nespremenjena kvaliteta hrane (barva, vonj, okus, svežina)
- V skladu s HACCP
- Enostavno čiščenje – nerjaveče jeklo; vsi elementi se enostavno odstranijo in očistijo – elektronika pa je ločena in na varnem
- Dno v obliki diamanta za lažje odtekanje – možno tudi podložiti pladenj za morebitno kapljanje
- Sterilox – odstranljiva sterilizacijska naprava
- Različne velikosti in modeli (ohlajevanje, zamrzovanje ali oboje) za različne uporabnike (gastro, catering, pekarne, slaščičarne)
4-je načini:
SOFT BLAST CHILLING: od +90 do +3°C v max 90 minutah
- Temperatura zraka v komori je stalno 0°C
- Idealno za hitro ohlajanje kuhanih jedi kot npr.: kreme, listnata zelenjava, zrezki ipd., ki lahko ostanejo prezervirani pri +3°C optimalno 5-7 dni.
HARD BLAST CHILLING: od +90 do +3°C v max 90 minutah
- Temperatura se prilagaja postopku.
- Idealno za ohlajanje večje, debelejše hrane ali pri polni obremenitvi komore.
SOFT SHOCK FREEZING od +90 do -18°C v manj kot 240 minutah
- Temperatura se zniža v dveh fazah. V 1. fazi se produkt blast chilla do +3°C, v 2. fazi pa se zamrzne na -18°C.
- Idealno za zamrzovanje surove in pol-pripravljene hrane, kot npr.: meso, sveže ribe, sveže testenine, biskvit ipd., ki je potem ohranjena več mesecev (pri -18°C), hkrati pa ohrani vse lastnosti (videz, vonj, okus).
HARD SHOCK FREEZING od +90 do -18°C v max 240 minutah
- Temperatura zraka v komori je konstantna pri -40°C.
- Idealna za velike količine hrane, ko gre za produkte večje velikosti/debeline ali ko produkt potrebujemo hitro (pripravljene jedi).
Hladilniki in zamrzovalniki Lainox NEW CHILL
Tehnični podatki (najmanjši model za catering 023)
- Za 3 pladnje
- Razmik med pladnji: 80 mm
- Dimenzije (d x š x v): 560 x 595 x 520 mm
- Funkcije: chill + freez
- Temperatura jedra: +90 +3 in +90 -18°C
- Priključna moč: AC 230 50 Hz
- Polna moč: 960 V
- Output per cycle: 8 5 kg (?)
Tehnični podatki (najmanjši model za pekarne 051)
- Za 5 pladnjev (600 x 400 mm)
- Razmik med pladnji: 65 mm
- Dimenzije (d x š x v): 790 x 700 x 850 mm
- Funkcije: chill + freez
- Temperatura jedra: +90 +3 in +90 -18°C
- Priključna moč: AC 230 50 Hz
- Polna moč: 1200 V
- Output: 10 kg/h