Naprave za čokoladiranje 2 MP
Različni modeli:
- 2 MP 24: širina mrežnega transporterja 24 cm, zalogovnik 45 L
- 2 MP 32: širina mrežnega transporterja 32 cm, zalogovnik 53 L
- 2 MP 40: širina mrežnega transporterja 40 cm, zalogovnik 61 L
- 2 MP 60: širina mrežnega transporterja 60 cm
Lastnost modelov 2 MP 24 / 2 MP 32 / 2 MP 40:
- Nastavljiva hitrost potovanja traku: 0,45 – 1,75 m/min
- Nastavljiva širina dvojne zavese.
- Celoten proces oblivanja, spremljamo skozi zastekljen pokrov
- Temperirana čokolada s pomočjo črpalke potuje iz zalogovnika, v sekcijo za oblivanje
- Vsi deli, ki pridejo v stik s čokolado, se lahko brez posebnih orodij odstranijo in zamenjajo v nekaj minutah
- Temperaturo čokolade v zalogovniku, nadzorujemo preko termostata
- Zalogovnik čokolade je zamenljiv – imamo lahko več različnih zalogovnikov, za npr. temno, mlečno, belo čokolado
Lastnost modela 2 MP 60:
- Nastavljiva hitrost potovanja traku: 0,45 – 1,85 m/min
- Širina mrežnega transporterja: 60 cm
- Nastavljiva širina dvojne zavese
- Celoten proces oblivanja spremljamo skozi zastekljen pokrov
- Vsi deli, ki pridejo v stik s čokolado, se lahko brez posebnih orodij odstranijo in zamenjajo v nekaj minutah
- Regulacija temperature čokolade v zbiralniku, s pomočjo digitalnega termostata
- Odstranljivi zbiralnik (več zbiralnikov z različnimi čokoladami: temna, mlečna, bela čokolada)
- Izdelano na Danskem
- Opcijsko: Posebni modeli CLASSIC, v črni barvi
Naprave za čokoladiranje 2 MP
Princip delovanja modelov 2 MP 24 / 2 MP 32 / 2 MP 40:
- 1. Izdelke položimo na vhodni transporter
- 2. Izdelki potujejo na mrežnem transporterju, pod dvojno zaveso tekoče čokolade
- 3. Glede na obliko in velikost izdelka, lahko prilagajamo hitrost transporterja in obseg čokoladne zavese
- 5. Izdelki nadaljujejo pot pod ventilatorji z nastavljivo hitrostjo pihanja, s čimer nadzorujemo količino čokoladnega preliva
- 4. Sledi faza vibracije, kjer odstranimo mehurčke zraka
- 6. Na koncu strgalo izravna površino obliva, gretje z zgornje strani pa poskrbi za sijaj in ustrezen končen izgled izdelka
- 7. Izdelek nadaljuje pot na izhodno mizo ali naprej v hladilni tunel
Opcije in dodatna oprema:
- različne dolžine izhodnih miz
- različne dolžine hladilnega tunela
- dodaten zalogovnik
- voziček za zalogovnik
Tehnični podatki po modelih ChocoMa 2 MP 40 / 32 / 24:
MODELI: | 2MP24 | 2MP32 | 2MP40 |
Širina transporterja | 240 mm | 320 mm | 400 mm |
Hitrost potovanja trans. | 0,45–1,75 m/min | 0,45–1,75 m/min | 0,45–1,75 m/min |
Dimenzije (d x š x v) | 1250x580x1530 mm | 1250x660x1530 mm | 1250x740x1530 mm |
El. priključek | 200 /240 VAC | 200 /240 VAC | 200 /240 VAC |
Priključna moč | 2,0 kW | 2,1 kW | 2,3 kW |
Princip delovanja modela 2 MP 60:
- 1. Izdelke položimo na vhodno mizo
- 2. Potovanje izdelkov mrežnem transporterju, pod dvojno zaveso tekoče čokolade
- 3. Potovanje mimo ventilatorja, z nastavljivo hitrostjo vrtenja
- 4. Sledi faza vibracije, za odstranjevanje mehurčkov zraka
- 5. Izravnavanje površine obliva (strgalo) in gretje z gornje strani – za sijaj in ustrezen končen izgled izdelka
- 6. Izhod izdelkov na izhodno mizo ali v hladilni tunel
Opcije in dodatna oprema:
- različne dolžine izhodne mize,
- različne dolžine hladilnega tunela,
- dodatni zbiralnik za prelive
- voziček za zbiralnik
Tehnični podatki modela ChocoMa 2 MP 60:
MODEL: | 2MP60 |
Širina transporterja | 600 mm |
Hitrost potovanja trans. | 0,45–1,75 m/min |
Dimenzije (d x š x v) | 1250x940x1530 mm |
El. priključek | 200 /240 VAC |
Priključna moč | 2,8 kW |