DIOStart® rice
Na osnovi selekcioniranih sojev izbranih mlečno kislinskih bakterij.
- Dobava: sveža kultura v obliki suspenzije, pakirano
- Enota pakiranja: suspenzija v plastenki 8,0 kg
- 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
- Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin
Primerna za pripravo kislega testa na osnovi riževe moke, tudi v proizvodnji brez glutenskih izdelkov.
Učinki kislega testa na osnovi DIOStart® rice:
- zanesljivo zakisanje
- prijetno izražen okus riža
- mehkejša sredica zaradi manjše retrogradacije
- naravna zaščita zaradi zakisanja in s tem zaviranje delovanja mikrobinih kvarljivcev
- možno dodajanje riževega kislega testa do 20% (na bazi moke)
- uporabna za vse riževe izdelke
- manjša uporaba gotovih mešanic in izboljševalcev
- varna za uporabo v proizvodnji brezglutenskih izdelkov
DIOStart® rice
Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart® rice:
- 100 delov riževe moke
- 150 – 180 delov vode
- 0.25 do 1 del DIOStart® rice (glede na velikost šarže in izbrano napravo).
- Temperatura vodenja procesa: 32-34°C
- Čas trajanje fermentacije: 48 ur
Rok trajanja zrelega kislega testa: do 24 ur brez hlajenja, 48 s hlajenjem pri temperaturi pod 10°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart® rice na 2%.
POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.
DIOStart® kulture za zanesljivo vodenje procesa in ponovljive rezultate.