SL
SL EN HR

DIOStart® wheat classic

Sveža pšenična starter kultura za hitro zakisanje in dobro tvorbo plina.

DIOStart® wheat classic, na osnovi selekcioniranih sojev izbranih mlečno kislinskih bakterij.

  • Dobava: sveža starter kultura v obliki kvadra, pakirano
  • Enota pakiranja: kocka 0,5 kg ali v tekoči obliki (enota 4 kg ali 8 kg)
  • 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
  • Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin

Primerna za pripravo kislega testa iz pšenične moke.

Učinki pšeničnega kislega testa s kulturo DIOStart® wheat classic:

  • Zanesljivo zakisanje in dobra tvorba plina
  • Naravna zaščita zaradi zakisanja in zaviranje delovanja mikrobnih kvarljivcev
  • Za pripravo rustikalnih izdelkov z izrazitejšo aromo in dobro poroznostjo (npr. ciabatta, rustikalni domači kruhi)
  • V proizvodnji finega peciva za ojačitev maslene arome in sladke note dodanega sladkorja
  • Zaradi dobre tvorbe plinov, možnost znižanja količine dodanega kvasa v fazi zaključnega zamesa
  • Manjša poraba pripravljenih mešanic in izboljševalcev

Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart® wheat classic:

  • 100 delov pšenične moke (Tip 550 ali 812)
  • 100 – 120 delov vode
  • 0.25 do 1 del DIOStart® wheat classic (glede na velikost šarže in izbrano napravo)
  • Temperatura vodenja procesa: 28°C
  • Čas trajanje fermentacije: 16 ur

Rok trajanja zrelega kislega testa: do 24 ur brez hlajenja, 48 s hlajenjem pri temperaturi pod 10°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart® wheat classic na 2%.

POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.

DIOStart® starter kulture za zanesljivo vodenje procesov in ponovljive rezultate.

DIOStart® wheat classic

wheat-solid-liquid

Imate vprašanje?



 *Strinjam se, da podjetje Uršič d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila ursic@ursic.si