DIOStart® wheat classic
Sveža pšenična starter kultura za hitro zakisanje in dobro tvorbo plina.
DIOStart® wheat classic, na osnovi selekcioniranih sojev izbranih mlečno kislinskih bakterij.
- Dobava: sveža starter kultura v obliki kvadra, pakirano
- Enota pakiranja: kocka 0,5 kg ali v tekoči obliki (enota 4 kg ali 8 kg)
- 100% organsko, vegansko, košer in brez GSO
- Možnost izdelave ‘clean label’ izdelkov, brez umetnih sestavin
Primerna za pripravo kislega testa iz pšenične moke.
Učinki pšeničnega kislega testa s kulturo DIOStart® wheat classic:
- Zanesljivo zakisanje in dobra tvorba plina
- Naravna zaščita zaradi zakisanja in zaviranje delovanja mikrobnih kvarljivcev
- Za pripravo rustikalnih izdelkov z izrazitejšo aromo in dobro poroznostjo (npr. ciabatta, rustikalni domači kruhi)
- V proizvodnji finega peciva za ojačitev maslene arome in sladke note dodanega sladkorja
- Zaradi dobre tvorbe plinov, možnost znižanja količine dodanega kvasa v fazi zaključnega zamesa
- Manjša poraba pripravljenih mešanic in izboljševalcev
Napotki za pripravo kislega testa s starter kulturo DIOStart® wheat classic:
- 100 delov pšenične moke (Tip 550 ali 812)
- 100 – 120 delov vode
- 0.25 do 1 del DIOStart® wheat classic (glede na velikost šarže in izbrano napravo)
- Temperatura vodenja procesa: 28°C
- Čas trajanje fermentacije: 16 ur
Rok trajanja zrelega kislega testa: do 24 ur brez hlajenja, 48 s hlajenjem pri temperaturi pod 10°C. Pri procesih s skupno maso predtesta manj kot 50 kg, priporočamo povečanje količine starterja DIOStart® wheat classic na 2%.
POMEMBNO! Temperatura fermentacije naj bo ves čas konstantna.
DIOStart® starter kulture za zanesljivo vodenje procesov in ponovljive rezultate.
DIOStart® wheat classic