Bili smo na mednarodnem sejmu SÜDBACK, v Nemčiji...
Mednarodni, strokovni pekarski sejem SÜDBACK, je potekal od sobote 22.10. do torka 25.10.2016 v Stuttgartu, v Nemčiji in je eden od najpomembnejših evropskih strokovnih sejmov v pekarski in slaščičarski stroki.
Vsako leto (razen v letu, ko poteka sejem IBA), se v Stuttgartu zberejo vsi strokovnjaki in proizvajalci s področja pekarstva, slaščičarstva, področja priprave prigrizkov (»snacks«), da predstavijo svoje novosti.
Več kot 500 novih kupcev & obiskovalce (25% več kot v letu 2014), je poskrbelo za poln razstavni prostor in vedro razpoloženje.
............................................................................................................................................................................................................................................
NOVOSTI NAŠIH PARTNERJEV
Eden od vodilnih imen s področja proizvodnje strojev in linij za oblikovanje testa, FRITSCH, je predstavil novost, vakumski zavijalec - CSV, za zavijanje polnjenih in nepolnjenih francoskih rogljičkov, za sistem FRITSCH CTR.
Sistem CTR je vedno prva izbira, kadar želimo iz pripravljenega traku testa oblikovati polnjene in nepolnjene francoske rogljičke in ostale zavite izdelke iz kvašenega, listnatega ali kvašenega listnatega testa (slanik, mini štručke, Kornspitz®, mini baguette, ipd).
Vakuumski zavijalec poskrbi za dodatno preciznost proizvodnje, saj posebna vakuumska enota, zadržuje kose testa na mestu, na transportnem traku, pred zavijanjem. Ker se kosi testa med fazami procesa ne premikajo, je vhod v zavijalno enoto precizen, kar omogoča proizvodnjo brez napak.
Vakuumski zavijalec poskrbi za natančno pozicioniranje trikotnika na transportnem traku pred zavijanjem, s tem dosežemo največjo možno preciznost zavijanja.
Učinkovito proizvodnjo na majhnem prostoru, izkazuje prenovljena linija FRITSCH EASYLINE:
-- sodobna pogonska tehnika,
-- serijsko vgrajena kalibrirna glava,
-- motorna giljotina ter digitalna regulacija,
-- 10-inčni barvni zaslon na dotik,
je posebno primerna za rezanje, zavijanje, polnjenje z nadevom in preklapljanje traku testa, za oblikovanje izdelkov kot so npr. potica, polž, različni žepki z dekorjem ali brez…
Posodobljena FRITSCH EASYLINE - za še učinkovitejšo proizvodnjo peciva
.
Stroj za valjanje testa FRITSCH Rollfix 700 z računalniškim upravljanjem je, v različnih izvedbah, na tržišču že nekaj let. Vse različice so zgrajene izredno robustno, da je kos tudi intenzivni dnevni proizvodnji. Brez težav lahko valjamo bloke testa do 20kg, z novim, večjim barvnim ekranom pa je upravljanje stroja še bolj uporabniku prijazno.
FRITSCH ROLLFIX 700 – klasika za prihodnost
............................................................................................................................................................................................................................................
Na razstavnem prostoru Wachtel je bilo videti kar nekaj novosti s področja proizvodnih peči in hladilne tehnike za pekarstvo.
Ena izmed novosti je inovativni sistem upravljanja peči in hladilne tehnike - tudi na daljavo - IQ Touch. Temelji na enakem principu, ki ga uporabniki poznajo preko pametnih telefonov.
IQ Touch
V peči WACHTEL je integrirana tehnologija ICT (»Infrared Ceramic Tecnology«). To je obloga iz posebne keramike, zaradi katere se skrajšuje čase peke, podaljša svežina izdelkov ter poveča kapaciteto peke.
.
COOL RISING tehnologija je novost s področja hladilne tehnike. Posebnost tehnologije je, da lahko v fermentacijsko-hladilni komori, še 15 ur po končani fermentaciji, skladiščimo vzhajane izdelke pri temp. +3°C ter jih nato direktno vsejemo v peč. Na ta način lahko bolje optimiziramo tehnološki proces in organiziramo delo, tako v pekarni kot na prodajnem mestu.