Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Napredna rotacijska peč, z dušo etažne peči..
več >
Članki za uspešne peke
več >
Konvekcijske peči, etažne peči, pica peči..
več >

mon cityroll 1

IsernHäger pšenični starter DIOStart wheat classic je osnova za predtesta blagega okusa.

DioStart wheat classic

startgut 2

Z njeno pomočjo lahko ustvarjate nova doživetja:

-- pekovsko pecivo, npr. žemljice s prijetnim okusom
-- baguette brez dodatkov
-- beli kruhi s karakterjem
-- specialitete, kot npr. ciabatta

Z uporabo naravne pšenične starter kulture DIOStart wheat classic, ste na pravi poti do odličnih in okusnih izdelkov. Starter je enostaven za uporabo, rezultati pa so odlični.

Pripravljen je samo iz ekološko pridelanih surovin, ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Starter DIOStart wheat classic je primeren za pripravo Koscher izdelkov, ter vegetarijanske in veganske izdelke.

Primer priprave blagega pšeničnega kislega testa: 

Predtesto pripravimo 1-stopenjsko z uporabo DIOStart wheat classic:

-- 100 delov pšenične moke (npr. tip 500 ali 850)
-- 120 delov vode
-- 0,3 dele soli
-- 0,25 – 1 del DIOStart wheat classic (odvisno od načina dela in velikosti naprave)

 

-  Temperatura: 28°C

-  Čas fermentacije: 16 h.

-  Čas uporabe:

        - 24 ur (brez hlajenja)

        - 48 ur (ob hlajenju, kar pomeni, da je testo

          po zaključku fermentacije ohlajeno na 12°C)         

-  Pred vsako novo fermentacijo, je potrebno 

   fermentor popolnoma izprazniti in očistiti.

POMEMBNO!

Temperatura mora biti ves čas fermentacije enaka!


Primeri polnitev: 

 

Ročno delo____

Naprava W100__

Naprava W200__

Naprava W500__

Voda

12 L

55 L

110 L

275 kg

TA (Randma)

220

220

220

220

DIOStart wheat classic 

0,100 kg

0,225 kg

0,450 kg

0,560 kg

DIOStart wheat classic
v % na količino moke

1%

0,5%

0,5%

0,25%

Pšenična moka

10 kg

45 kg

90 kg

225 kg

Sol

0,03 kg

0,135 kg

0,270 kg

0,675 kg


Specifikacija o izdelku:

pdf logo

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >
 

 
group8logo
group7logo