Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
fax: +386 (0)4 29 273 29
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

IsernHäger pšenični starter StartGut® Bio Bologna je osnova za predtesta blagega okusa.

startgut 2

Z njeno pomočjo lahko ustvarjate nova doživetja:

-- pekovsko pecivo, npr. žemljice s prijetnim okusom
-- baguette brez dodatkov
-- beli kruhi s karakterjem
-- specialitete, kot npr. ciabatta

Z uporabo naravne pšenične starter kulture Bio Bologna, ste na pravi poti do odličnih in okusnih izdelkov. Starter StartGut® Bio Bologna je enostaven za uporabo, rezultati pa so odlični.

Pripravljen je samo iz ekološko pridelanih surovin, ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Starter StartGut® Bio Bologna je primeren za pripravo Koscher izdelkov, ter vegetarijanske in veganske izdelke.

Primer priprave blagega pšeničnega kislega testa: 

Predtesto pripravimo 1-stopenjsko z uporabo Aroma StartGut® Bio Bologna:

-- 100 delov pšenične moke (npr. tip 500 ali 850)
-- 120 delov vode
-- 0,3 dele soli
-- 0,25 – 1 del StartGut® Bio Bologna (odvisno od načina dela in velikosti naprave)

 

-  Temperatura: 28°C

-  Čas fermentacije: 16 h.

-  Čas uporabe:

        - 24 ur (brez hlajenja)

        - 48 ur (ob hlajenju, kar pomeni, da je testo

          po zaključku fermentacije ohlajeno na 12°C)         

-  Pred vsako novo fermentacijo, je potrebno 

   fermentor popolnoma izprazniti in očistiti.

POMEMBNO!

Temperatura mora biti ves čas fermentacije enaka!


Primeri polnitev: 

 

Ročno delo

Naprava W100

Naprava W200

Naprava W500

Voda

12 L

55 L

110 L

275 kg

TA (Randma)

220

220

220

220

StartGut® Bio Bologna

0,100 kg

0,225 kg

0,450 kg

0,560 kg

StartGut® Bio Bologna v % na količino moke

1%

0,5%

0,5%

0,25%

Pšenična moka

10 kg

45 kg

90 kg

225 kg

Sol

0,03 kg

0,135 kg

0,270 kg

0,675 kg

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >