IsernHäger pšenični starter StartGut® Bio Bologna je osnova za predtesta blagega okusa.
Z njeno pomočjo lahko ustvarjate nova doživetja:
-- pekovsko pecivo, npr. žemljice s prijetnim okusom
-- baguette brez dodatkov
-- beli kruhi s karakterjem
-- specialitete, kot npr. ciabatta
Z uporabo naravne pšenične starter kulture Bio Bologna, ste na pravi poti do odličnih in okusnih izdelkov. Starter StartGut® Bio Bologna je enostaven za uporabo, rezultati pa so odlični.
Pripravljen je samo iz ekološko pridelanih surovin, ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Starter StartGut® Bio Bologna je primeren za pripravo Koscher izdelkov, ter vegetarijanske in veganske izdelke.
Primer priprave blagega pšeničnega kislega testa:
Predtesto pripravimo 1-stopenjsko z uporabo Aroma StartGut® Bio Bologna:
-- 100 delov pšenične moke (npr. tip 500 ali 850)
-- 120 delov vode
-- 0,3 dele soli
-- 0,25 – 1 del StartGut® Bio Bologna (odvisno od načina dela in velikosti naprave)
- Temperatura: 28°C - Čas fermentacije: 16 h. - Čas uporabe: - 24 ur (brez hlajenja) - 48 ur (ob hlajenju, kar pomeni, da je testo po zaključku fermentacije ohlajeno na 12°C) - Pred vsako novo fermentacijo, je potrebno fermentor popolnoma izprazniti in očistiti. |
POMEMBNO! Temperatura mora biti ves čas fermentacije enaka! |
Primeri polnitev:
|
Ročno delo |
Naprava W100 |
Naprava W200 |
Naprava W500 |
Voda |
12 L |
55 L |
110 L |
275 kg |
TA (Randma) |
220 |
220 |
220 |
220 |
StartGut® Bio Bologna |
0,100 kg |
0,225 kg |
0,450 kg |
0,560 kg |
StartGut® Bio Bologna v % na količino moke |
1% |
0,5% |
0,5% |
0,25% |
Pšenična moka |
10 kg |
45 kg |
90 kg |
225 kg |
Sol |
0,03 kg |
0,135 kg |
0,270 kg |
0,675 kg |