Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
fax: +386 (0)4 29 273 29
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Priprava mase AromaStück® je ena izmed posebnih IsernHaeger tehnologij.

Priporočamo vam, da preizkusite izdelke z dodatkom AromaStück® mase in ugotovili boste, da so enkratnega okusa in teksture.

aroma startgut

Pri pripravi AromaStück® termično obdelanega predtesta, segrevamo različne mlevske izdelke, od pšeničnih do rženih mok, finih in grobih zdrobov, drobljencev, celega zrnja, ki jih lahko pomešamo z različnimi semeni, ob dodatku vode in posebnega starterja AROMA StartGut®.

Po določenem času, se v pripravljeni in segreti zmesi, zaradi dodatka StartGut® razvijejo različne komponente arome in naravna maltoza. Dodatek pa ima poleg vpliva na okus in aromo, tudi druge prednosti:

-- Prepoznaven okus in aroma vaših izdelkov

-- Podaljšana svežina

-- Občutno intenzivnejša aroma in okus

-- Stabilnost pripravljene mase 24 ur brez hlajenja, 48 ur ob hlajenju

-- Večji randma izdelkov

-- Možnost kombiniranja z drugimi postopki

-- Individualne recepture

.

Pri izdelkih kot so na primer brioši, lahko dodatek sladkorja, jajc in maščobe, zmanjšamo za 50%. To ne omogoča samo dodatnih marketinških prednosti vašega izdelka, pač pa tudi znaten prihranek pri surovinah. Na osnovi različnega doziranja dodatka, ima uporabnik možnost izdelave popolnoma individualnih receptur in s tem izdelkov, ki so prepoznavni in drugačni od konkurence.

Uporaba AromaStück® se ravna med drugim glede na uporabljene surovine. AromaStück®, pripravljena z rženo moko, praktično nima meja uporabe. Uporabniki po svetu, AromaStück® maso dodajajo v zamese za masleno pecivo, kvašeno listnato testo ali pa v zamese za običajno pekarsko pecivo in kruh.

Starter Aroma StartGut® Bio St. Petersburg lahko naročate fleksibilno, v količinah in terminih, ki vam ustrezajo.

--------------------------------------------------

Primer uporabe AromaStück® 

Osnovna receptura

Primer

1 del ržene moke

33 kg ržene moke

2 dela vode (TA300)

66 kg vode

0,02 dela AromaStück® StartGut ®

(glede na suho snov)

0,66 kg AromaStück® StartGut ®

 

Postopek:

- Rženo moko (ali drug mlevski izdelek) zmešamo z AromaStück® StartGut®

- V napravo dodamo vodo

- V vodo dodamo mešanico vode in starterja in napravo zaženemo

- AromaStück® zmes segrejemo na 65°C

- Ko zmes doseže 65°C, jo pri isti temperaturi zadržujemo 3 ure

- Pri obdelavi grobih mešanic semen, zdrobov oz. celih semen, je potrebno maso po 3 urah, za 15 min ogreti na 85°C. Randma (TA) pri semenih oz. grobih mešanicah, znaša 400

- Če AromaStück® maso ohladimo pod 8°C, se čas uporabnosti podaljša na 48 ur

st petersburg

Doziranje

Navedene vrednosti so le priporočila. Količina dodatka je odvisna od individualnih zahtev uporabnika in njegove predstave o profilu okusa in arome izdelkov.

.

Smernice za doziranje AromaStück® predtesta (navedeno je doziranje moka na moko):

Dodatek 2-3%

Dodatek 7,5%

Dodatek 10%

Pšenično belo pecivo

Polnozrnati kruhi

Polnozrnati kruhi

Rženo pecivo

Rženi mešani kruhi

Rženi mešani kruhi

Posebno pecivo

Pšenični mešani kruhi

Pšenični mešani kruhi

 

Beli kruhi

Beli kruhi

 

Toast

Toast

 

Kruhi s semeni

Kruhi s semeni

Vpliva na

Vpliva na

Vpliva na

Pravilno porjavitev

Sočno skorjo

Podaljšano svežino

Zaokrožen, harmoničen okus

Podaljšano svežino

Aromatičen okus z rahlim priokusom slada

Temnejšo, rustikalno barva skorjo

.

Primer recepture za rženi mešani kruh z 8% AromaStück®

Na 10 kg moke bomo dodali 2,4 kg pripravljene mase. Za to bomo od osnovne količine moke odvzeli 8%, oz. 0,8 kg in dodali 1,6 L vode (TA300). Osnovna količina moke se zmanjša za 0,8 kg, vode za 1,6 L.Vse ostale surovine iz recepture ostajajo nespremenjene. Dodatek slada se lahko zniža. AromaStück® vpliva tudi na porjavitev, zato temperaturo peke lahko znižamo za 10-20°C.

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >