Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Ekonomična izbira parnega konvektomata, kadar želite koračno kuhanje v pari, visoko zmogljivost sistema ter enostavno upravljanje.

Uporaba: za vse vrste jedi.

sapiensdisplay

Tehnični podatki: (osnovni model)

-  za 7 pladnjev (1/1 GN) - možnost tudi za 10, 2x7, 20 ali 40 (modeli tudi za 7, 10 in 20 x GN 2/1)

-  razmik med pladnji: 70 mm

-  dimenzije (d x š x v): 875 x 825 x 820 mm

-  el. prikluček: 10,5 kW

-  priključna moč: 3N AC 400V - 50 Hz

-  možnost modela na plin

-  možnost izbire načina dodajanja pare: klasični razprševanje vode ali uparjalnik

.

Sapiens prednosti

-- Enostavno upravljanje
Sapiens je opremljen z možnostjo shranjevanja do 99 programov. 95 programov je že prednastavljenih. V vsakem programu lahko določite 4 korake, ki si avtomatično sledijo. Tudi ročno kuhanje je mogoče in tudi v tem premeru lahko določite 4 korake, ki si sledijo v avtomatskem zaporedju. Uporabljate lahko tipalo za merjenje središčne temperature.
Lahko izbirate med 3 načini kuhanja/priprave jedi in sicer: kuhanje v pari, konvekcija (kroženje vročega zraka), kombinacija vročega zraka in pare

.

--  Kuhanje v pari v primerjavi s tradicionalnim kuhanjem pomeni večjo vsebnost hranilnih snovi, vitaminov in mineralov v pripravljeni jedi.

- V parnem konvektomatu Sapiens jedi pripravljate v pari, tudi pri nižjih temperaturah (50/85°C) z minimalno porabo vode in energije.
- Kuhanje v pari pri 100°C, vam omogoča pripravo vseh vrst jedi, ki bi jih sicer morali pripravljati klasično. Na ta način dobite večjo kvaliteto jedi ter porabite cca. 20% manj energije.
- Priprava jedi v pari, pri 130°C
je idealna za pripravo zamrznjenih jedi, posebno večjih količin. Čas kuhanja je krajši, stroški procesa kuhanja pa so nižji.

Dodatno: vakumsko kuhanjeter vakumsko kuhanje v steklenih kozarcih.

vakuum

 

-- ECOVAPOR - Sapiens prepozna stopnjo nasičenosti pare v komori in avtomatsko prilagodi količino vode za uparjevanje ter vnos energije. Na ta način za cca. 10% zmanjšamo porabo energije (v primerjavi s starejšimi modeli).

-- ECOSPEED - prepozna količino in vrsto jedi, ki jo pripravljamo ter na podlagi tega optimizira količino dovajanja toplote. Na ta način prihranimo cca. 10% energije, in zmanjšamo težo jedi, za samo 5%*

(*podatki so navedeni v primerjavi s starejšimi modeli)

-- KONVEKCIJSKA PEKA - kroženje vročega zraka za pripravo slaščičarski in pekarskih izdelkov. Z različno hitrostjo vrtenja ventilatorja za kroženje zraka, ki spreminja smer vrtenja, omogočimo enakomerno peko, izdelki pa nimajo vonja po jedeh, ki smo jih pripravljali prej.

-- Fast Dry® - patentiran sistem za odvod vlage iz komore, pa zagotavlja ustrezno hrustljavost in barvo pečenih jedi: mesa, sladic, kruha.

-- KOMBINIRANO KUHANJE - kroženje vročega zraka in pare. Idealna izbira za pripravo mesa in rib. Ta način preprečuje izsuševanje jedi, saj Autoclima® nadzoruje temperaturo in količine vlage v komori, kar zagotavlja sočnost in mehkobo jedem, tudi pri dogrevanju že pripravljenih jedi.

sap opr

.

Čiščenje in vzdrževanje

LSC (Liquid  Steam System) - tekoče čistilno sredstvo, ki se dobavlja v posebnih kartušah (ki se lahko 100% reciklirajo). Kartuša s čistilnim sredstvom se vstavi v zato namenjen predelek.

SCS (Solid Clean System) - čistilno sredstvo v obliki praška se dozira v zato namenjen ločen predelek. Avtomatičen sistem čiščenja z vgrajenim rezervoarjem - dozator čistila je v posebnem prostoru na sprednjem delu peči

-  možnost ročnega čiščenja z izvlečnim ročnim tušem

.............................................................................

 Standardna oprema:

- sistem za odstranjevanja kotlovca – pri modelih z bojlerjem

- multiprogramska tipkovnica

- ročni tuš

- 2 mreži iz nerjavečega jekla

 

Dodatna oprema:

- avtomatsko čiščenje LSC ali SCS

- dve hitrosti kroženja zraka

- tipalo za merjenje središčne temperature

- filter maščobe

- dvojni sistem (dva parna konvektomata združena v eno postajo)

- napa

- integrirana komora za dogrevanje jedi

- podstavek,…


Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >