Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Inovativne tehnologije hlajenja v pekarstvu

COOL RISING je kontrolirana hladna fermentacija izdelkov, z minimalnimi temperaturnimi razlikami med sredico in površino izdelka.

Regulirano ohlajanje zadržuje hiter prenos vlage s površine izdelka na najbolj hladno točko v komori, preprečuje izsuševanje izdelkov ter pomeni daljši čas kontroliranega vzhajanja izdelkov pri nižji temperaturi, encimi ostajajo aktivni, da se lahko v izdelku razvije več aromatičnih snovi, za več okusa.

Tudi ob manjši sposobnosti moke za vezavo vode, se na površino izdelka kontrolirano veže voda, da preprečimo nastanek skorjice. 

Prednosti:

  • izboljšana kakovost izdelkov
  • več okusa in boljša hrustljavost
  • daljša svežina
  • stalna razpoložljivost določenih izdelkov za peko, z minimalnimi stroški logistike in brez dodatne fermentacije pred peko
  • krajši čas priprave in peke peciva na prodajnem mestu, ker ni potrebna dodatna fermentacija
  • povečana produktivnosti v proizvodnji
  • fermentacija in ohlajevanje se dogajata v isti  hladilni komori

COOL RISING omogoča direktno peko vzhajanih in ohlajenih (+3°C) izdelkov. Dodatno vzhajanje pred peko, ni potrebno. Zaradi minimalnih temperaturnih razlik med sredino in površino izdelka, preprečimo sušenje izdelka in formiranje skorjice na površini. Kontrolirano hlajenje in fermentacija, se odvijata v isti celici.

Na ta način so izdelki, ves dan pripravljeni za peko (do 15 ur). Kvaliteta in svežina pečenih izdelkov ostajata med skladiščenjem konstantni. Ohlajeni izdelki, ki jih pečemo direktno, brez dodatnega vzhajanja, imajo boljšo aromo, podaljšano svežino, ves dan. 

COOL RISING PLUS je tehnologija hlajenja in vzhajanja v isti celici, na posebnih pladnjih, ki služijo tudi za transport. Procesa hlajenja in fermentacije se odvijata avtomatsko, V trenutku, ko dosežemo odgovarjajočo središčno temperaturo izdelka, se avtomatsko vključi funkcija za skladiščenje. Na ta način prihranite čas, prostor in stroške.  

cool rising

Po oblikovanju, izdelke prenesemo v enoto s funkcijo COOL RISING. Avtomatsko, po programu, se hladijo in kasneje fermentirajo.  Zahvaljujoč minimalnim temperaturnim razlikam med površino in sredico, se izdelki ne izsušujejo, na njih se ne formira skorjica.   

Visoko efektiven uparjalni avtomat - vlaženje s svežo vodo

Sveža voda se razpršuje direktno na grelni element. Ni stoječe vode - izključimo kontaminacijo. COOL RISING deluje v pozitivnem temperaturnem režimu, kar omogoča vlaženje izdelkov v fazi hlajenja.     

Enakomeren pretok zraka - enaki izdelki, brez izjeme

Velik pretok zraka, z majhno hitrostjo cirkulacije, omogoča optimalno atmosfero hlajenja, brez izsuševanja izdelkov.

Brez globokega zamrzovanja

Vemo, da v fazi zamrzovanja vzhajanih izdelkov, ne moremo izključiti zmanjšanja volumna izdelkov. COOL RISING deluje v področju pozitivnih temperatur. Zaradi tega lahko med ohlajevanjem dodajamo vlago, kar pozitivno vpliva na izdelke. Encimi ostajajo aktivni in katalizirajo procese v testu, kar izboljša aromo.

Manjši strošek investicije  

COOL RISING, hlajenje in fermentacija se odvijata v isti celici.


Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >