Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Naprava za temperiranje čokolade z vodo.

2T

Lastnosti

  • Naprava, ki topi in temperira čokolado ali mešanice čokolade za oblivanje, oblikovanje ali pomakanje
  • Kapaciteta: 75 ali 170 kg čokolade (model 2T 70 ali 2T 130)
  • Temperature se nastavijo v digitalenem termostatu, ki nadzira celoten proces temperiranja
  • Segrevanje in ohlajanje se dogaja v vodnem plašču

Princip delovanja

Čokolada je stopljena in popolnoma dekristalizirana pri temperaturi okoli 45-47°C.

Zatem se ohladi na okoli 27-29°C in nato segreje do končnih 30-32°C. Čokolada je zdaj temperirana / pred-kristalizirana. Segrevanje in ohlajanje se dogaja v vodni plašč – grelne cevi segrejejo vodo in ko ta doseže temperaturo tališča čokolade, se začne postopek hlajenja. Voda steče skozi vodni plašč in nato ven skozi odtok.

V napravo lahko dovajamo tudi že stopljeno čokolado in jo nato v 2T le še temperiramo. Obratno lahko temperirano čokolado 'prenesemo' v npr. čokoladirko, skozi ogrevane in termostatično nadzirane cevi.


Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >