Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
fax: +386 (0)4 29 273 29
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Dodatek predtesta ali kislega testa v osnovni zames ima izrazito pozitiven vpliv na kakovost pekarskih izdelkov.

Vpliva na izboljšanje senzoričnih lastnosti, boljšo svežino in trajnost izdelkov. Ne nazadnje so učinki tudi ekonomski, saj lahko ob pravilni uporabi starter kultur vplivamo na porabo ostalih surovin.

Prednosti uporabe pšeničnega kislega testa v pekarski proizvodnji: 

-- Dolgotrajnejša svežina

-- Edinstven okus in hrustljava skorjica izdelkov

-- Možnost kombiniranja z drugimi postopki

-- Individualne recepture

-- Možno shranjevanje kislega testa brez hlajenja do 24 ur

.

V proizvodnji razlikujemo predtesto od kislega testa. Pšenično predtesto je pripravljeno s postopkom fermentacije moke in vode, ki jo začnemo s pekarskim kvasom. Pšenično kislo testo pripravimo s pomočjo ustrezne starter kulture Diostart®, ki vsebuje definirano združbo mikroorganizmov, odgovornih za senzorične in biokemične lastnosti določene vrste kislega testa.

Priprava pšeničnega kislega testa je 1-stopenjski proces, ki ga vodimo v posebni napravi, t.i. fermentorju.
V fermentor najprej doziramo vodo, sledi pšenična moka, nato pa izbrani starter Diostart®.

1. Doziranje surovin in starterja.................................................................................................................................................2. Mešanje, fermentacija.

teh psen test

Čas fermentacije: 16 ur pri temperaturi 28°C

Parametri kislega testa:

- pH: 3,7 – 4,0

- Kislinska stopnja: 10 – 13

- Randma testa: 220

- Stabilnost: do 24 ur brez hlajenja, do 48 ur ob hlajenju.

.

Okvirne vrednosti za pripravo recepture s kislim testom (KT):

Kajzerice

3-6% moke za fermentacijo

= 6,6 - 13,2 kg KT/100 kg moke

Baget

6-9% moke za fermentacijo

= 13,2 - 19,8 kg KT/100 kg moke

Toast

6-9% moke za fermentacijo

= 13,2 - 19,8 kg KT/100 kg moke

Kruh

6-10% moke za fermentacijo

= 13,2 – 22,0 kg KT/100 kg moke

 

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >