Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

AromaStück®  je ena izmed posebnih IsernHaeger tehnologij...

Osnova postopka je, da zmes različnih mlevskih izdelkov (ržena moka, različni zdrobi), semen in vode, ki smo jim dodali poseben starter AromaStartGut®, segrevamo pri 65°C približno 3 ure.

Med segrevanjem potekajo encimske reakcije, pospešeno nastaja maltoza. Samo segrevanje pozitivno vpliva na intenzivnost nabrekanja in vezavo moke. Nastalo sladkasto rjavo maso, uporabimo kot dodatek pri proizvodnji pekarskih izdelkov. Količina dodane mase v osnovnem testu je poljubna, glede na uporabljene surovine za pripravo aroma mase ter individualne zahteve.

AromaStück® pripravljena z rženo moko, praktično nima meja uporabe. Uporabniki po svetu AromaStück® maso dodajajo v testo za masleno pecivo, kvašeno listnato testo ali pa v testo za običajno pekarsko pecivo in kruh.

.

Prednosti uporabe aroma tehnologije:

- Prepoznaven okus in aroma vaših izdelkov

- Podaljšanja svežina

- Občutno intenzivnejša aroma in okus

- Stabilnost pripravljene mase 24 ur brez hlajenja, 48 ur ob hlajenju

- Večji randma izdelkov

- Možnost kombiniranja z drugimi postopki

- Individualne recepture

- Večji nadzor nad poreklom surovin

Pri izdelkih kot so na primer brioši, lahko dodatek sladkorja, jajc in maščobe, zmanjšamo za 50%. To ne omogoča samo dodatnih marketinških prednosti vašega izdelka, pač pa tudi znaten prihranek pri surovinah. Na osnovi različnega doziranja dodatka, ima uporabnik možnost izdelave popolnoma individualnih receptur in s tem izdelkov, ki so prepoznavni in drugačni od konkurence.

Osnova postopka je, da zmes vode in različnih mlevskih izdelkov, ki jim lahko dodamo različna semena (Randma (TA) 300 = suha snov: voda 100:200) po dodatku posebnega BIO starterja Aroma St. Petersburg,  segrevamo pri 65°C 3 ure. Ob tem nastane sladasto sladka, rjava masa, ki jo uporabimo kot dodatek pri proizvodnji pekarskih izdelkov.

Priprava AromaStück® mase:

1. Dodajanje surovin.............................................2. Mešanje.........................................3. Fermentacija.................................4. Gotova masa

postopek

Encimastki proces: 3 ure pri 65°C

Surovine za izdelavo:

zrnje

Gotova AromaStuck® masa:

zrnje aroma

.....................................................................................................................................................

 

Za pripravo AROMA mase (t.i. AromaStück® mase) lahko uporabimo najrazličnejše mlevske izdelke, od pšeničnih do rženih mok, finega pšeničnega zdroba ali grobih rženih drobljencev ter najrazličnejša semena.  Omejitev pri izbiri sta samo vaša domišljija in okus.

Prednost uporabe aroma tehnologije pri termični obdelavi predtesta je tudi ta, da lahko uporabite najkvalitetnejše surovine, znanega porekla, ki so popolnoma v skladu z vašim okusom in prepričanjem.

Doziranje

Navedene vrednosti so le priporočila. Količina dodatka je odvisna od individualnih zahtev uporabnika in njegove predstave o profilu okusa in arome izdelkov.

Smernice za pripravo AromaStück® (upoštevano je razmerje doziranja moka/moko)

Pekovsko pecivo:        3-12%                        Mešani pšenični kruhi:           8-12%

Beli kruhi:                  10-15%                       Rženi mešani kruhi:              6-10%

Baget:                      10-15%

 

Primeri izdelkov z AromaStück® maso:

izdelki aromastueck

....................................................................................

Naprave in sistemi za proizvodnjo AromaStück® mase

Pri razvoju sistemov Isernhaeger, sodelujejo tehnologi  z bogatimi izkušnjami iz proizvodnje testa. Temeljna načela pri gradnji naprav so odlična funkcija, zanesljivost, varnost in higiena.

(1) Naprave pripravljene za vklop

ecoline a 100 500
naprave za proizvodnjo, 100 - 500kg/dan____VEČ TUKAJ

(2) Avtomatizirani sistemi

naprave aromastueck

naprave za proizvodnjo več kot 500kg/dan, z avtomatskim doziranjem in možnostjo nadzora na daljavo ter tehnološko podporo

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >