Logo

tel: +386 (0)4 29 273 20
gsm: +386 (0)31 309 597
e-pošta: ursic@ursic.si

 

SERVIS
gsm: +386 (0)41 774 827
gsm: +386 (0)41 649 015
ob delavnikih od 7.00 do 20.00
ter ob sobotah od 8.00 do 12.00

Za manjše proizvodne kapacitete in t.i. obrtniški način dela, priporočamo kombinacijo stroja za valjanje ROLLFIX in stroja za rezanje razvaljanega traku testa na enake kose FT-250 ali FT-350.

rolfixi1

Na voljo je več izvedb strojev ROLLFIX z različnimi dolžinami transporterjev ali t.i. miz...

  • z mehanskim ali elektronskim upravljanjem
  • v izvedbi z napravo za posipanje moke
  • pri avtomatskih izvedbah je možna vgrajena naprava za navijanje razvaljanega traku testa na poseben valj, s katerim testo enostavno prenesemo do naslednje delovne faze

 rollfix dodatki

 

Primer dela s kombinacijo strojev ROLLFIX in FT rezalno mizo:

 FTmiza

  • Iz pripravljenega osnovnega testa in maščobe (margarina, maslo) s postopkom turiranja izdelujemo t.i. bloke testa po ustrezni recepturi za listnato ali kvašeno listnato testo.

  • Osnovno testo ali gotove bloke testa, po ustreznem postopku s pomočjo stroja ROLLFIX, razvaljamo na debelino, potrebno za izdelavo določene vrste izdelkov iz listnatega, kvašenega listnatega, kvašenega ali krhkega testa.

  • Po zaključenem valjanju, trak testa ročno ali avtomatsko navijemo na valjar, s katerim ga prenesemo na stroj za rezanje testa FT-250 ali FT-350.

  • Rezanje na stroju FT poteka s pomočjo rezalnih valjev, nameščenih zaščitenem okvirju, kjer jih ob prehodu na nov izdelek tudi hitro in enostavno zamenjamo. Rezalni valji so na voljo v različnih oblikah in velikostih.

  • Izrezane kose testa v končne izdelke oblikujemo ročno. Stroj FT v tem primeru služi kot priročna delovna miza.

 FTmiza1

V kombinaciji s strojem FT, je na voljo namizni strojček za oblikovanje francoskih rogljičkov, CCH.

Stroj CCH ob uporabi priročnega podstavka, zelo enostavno namestimo na stroj FT. Izrezane kose testa (v primeru rogljičkov so to trikotniki), ročno vstavljamo v strojček CCH, oblikovane rogljičke pa nato zlagamo na pladenj.

Za udobno in efektivno delo s strojem FT, so v dodatno pomoč vgrajeni teleskopski nosilci za pladnje in opcijsko pedal, za vklop in izklop stroja.

Ko stroja CCH ne potrebujemo več, ga skupaj s podstavkom shranimo na odlagalni polici v spodnjem delu stroja FT. Rezalne valje shranjujemo v namenskih predalih, ki so vgrajeni v profilu stroja.

FTmiza2

pastry izdelki

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Več o strojih Rollfix: TUKAJ

Več o FT rezalnih mizah: TUKAJ

Utrinki s sejma IBA 2018

Od 15. - 20.9. je v Munchenu potekal mednarodni pekarski sejem IBA,

PREBERI VEČ >

Mednarodni pekarski sejem IBA

Spoštovani!

Vabimo Vas, da nas obiščete na mednarodnem pekarskem sejmu IBA 2018, ki bo potekal v Münchnu, od 15.09. do 20.09.2018

PREBERI VEČ >

Novice iz sejma Südback 2017

Sodelavci URŠIČ d.o.o., smo se udeležili pekarskega sejma Südback, ki je potekal med 23. in 26. septembrom 2017, v Stuttgartu, v Nemčiji.

PREBERI VEČ >